Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sznycle wieprzowe z fasolą ;

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ni to gulasz ni to fasolka po bretońsku ni to bitki .Smakowite .

Sznycle wieprzowe z fasolą ; Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sznycle wieprzowe z fasolą ;

 

  • 0,6 kg mięsa od szynki
  • 3 cebule
  • 2 puszki fasolki ziarnistej konserwowej
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka papryki mielonej
  • 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
  • 2 łyżki majeranku
  • sól
  • maggi
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki oleju
  • 1 kostka bulionu wołowego
  • 4 szklanki wody

 

Sposób przygotowania:

Sznycle wieprzowe z fasolą ;
Mięso pokroić na 4 plastry . Oprószyć papryką , pieprzem , solą . Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso z obu stron . Przełożyć do garnka .Dołożyć pokrojoną cebulę , kostkę bulionową . Zalać wodą i dusić na średnim gazie ok. godziny aż mięso będzie miękkie ( płyn powinien odparować do objętości ok 1,5 szklanki. Dołożyć odcedzoną fasolę , koncentrat i majeranek . Wymieszać. Podgrzać .Mąkę rozrobić z odrobiną zimnej wody i wlać do potrawy .Zagotować mieszając aż zgęstnieje . Doprawić do smaku.
Sznycle wieprzowe z fasolą ;
Etap 1
Sznycle wieprzowe z fasolą ;
Etap 2
Sznycle wieprzowe z fasolą ;
Etap 3