ewelina1512

ewelina1512

Kuchcik
[Przepisów: 8]

sznycle wołowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

są smaczne i wogule pycha

sznycle wołowe

Składniki:

sznycle wołowe

 

  • 4 sznycle wołowe (z ligawy)
  • 1 mango
  • 1 pora (biała część)
  • 1 łyżeczka przyprawy do wołowiny (ja używam Kamis)
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

sznycle wołowe
Na talerz wsypujemy 4 łyżki mąki. Do mąki dodajemy sól, pieprz oraz przyprawę do wołowiny. Mieszamy – w ten sposób uzyskujemy panierkę do mięsa. Na patelni rozgrzewamy oliwę. W międzyczasie kroimy na plasterki porę oraz obieramy mango i również kroimy na podłużne paski. Mięso obtaczamy w przygotowanej mące z przyprawami i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. W tym samym czasie wrzucamy porę oraz mango, aby lekko się poddusiły i aby smaki się zmieszały. Mięso smażymy ok. 2 minut z każdej strony, aby powstały nam lekko krwiste sznycle. Jeśli potrzymamy je zbyt długo na patelni, nie będą tak miękkie jak byśmy tego chcieli