misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Sznycle z białej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać z sosem pomidorowym i ziemniakami.....

Sznycle z białej kapusty

Składniki:

Sznycle z białej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Sznycle z białej kapusty
Kapustę obrać z wierzchnich liści, opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody, ugotować, odcedzić, osączyć. Liście ostrożnie oddzielić, ściąć grube nerwy. Każdy liść złożyć w kopertę, posypując pieprzem, oprószyć mąką, maczać w rozmąconych jajkach i obtaczać w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron. Podawać z sosem pomidorowym i ziemniakami.