szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

sznycle z indyka na imbirowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne kotlety z indyka zachwycą aromatem imbiru

sznycle z indyka na imbirowo

Składniki:

sznycle z indyka na imbirowo

 

  • 8 sznycli z indyka
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 kawałek imbiru (ok. 4 cm)
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • Sól
  • Pieprz cytrynowy
  • Sok z połowy cytryny
  • 5 łyżek oliwy
  • Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

sznycle z indyka na imbirowo
Mięso umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem cytrynowym. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wymieszać z sokiem cytrynowym, oliwą i tymiankiem, dodać obrany i starty na tarce imbir. Utworzoną mieszanką natrzeć mięso. Na patelni rozgrzać olej, włożyć sznycle i smażyć na rumiano z każdej strony po kilka minut. Podawać z sosem pieczeniowym i gotowanymi ziemniakami z wody.

Tagi:

indyk