Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sznycle z ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Sznycelki ziemniaczane można zrobić z ugotowanych ziemniaków poprzedniego dnia

Sznycle z ziemniaków

Składniki:

Sznycle z ziemniaków

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycle z ziemniaków
Ziemniaki obrać, ugotować w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić, przecisnąć przez praskę, ostudzić. Cebulę drobno posiekać i zrumienić na odrobinie oleju. Do zimnych ziemniaków dodać jajka, cebulę, zmiażdżony czosnek, mąkę krupczatkę, zieleninę i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie utrzeć. Z masy ziemniaczanej formować owalne sznycelki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.