Sposób przygotowania:
Sznycle zapiekane z szynką
Mięso umyć, osuszyć . Każdy sznycel lekko rozbić między dwoma płatami foli spożywczej. Mięso skropić sokiem z cytryny, posypać sola oraz pieprzem. Obsmażyć je na rozgrzanej oliwie (po 3 minuty z każdej strony). W rondelku stopić masło(ostrożnie, bo masło łatwo sie przypala i ciemnieje), wsypać 2 łyżki mąki i mieszając, zasmażyć na biało. Powoli wlewać mleko i mieszając, zagotować. Sos beszamelowy doprawić gałka muszkatołową, solą oraz pieprzem i wymieszać ze startym żółtym serem. W natłuszczonym naczyniu do zapiekania ułożyć sznycle, przekładając je plasterkami szynki oraz listkami bazylii. Wierzch potrawy polać beszamelowym sosem i zapiekać 15 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z ryżem, makaronem oraz kolorowymi surówkami.