Sposób przygotowania:
Szpajza cytrynowa
Wyszoruj cytrynę, zetnij 1/3 i zostaw do dekoracji. Z reszty wyciśnij sok.
Rozpuść galaretkę w 100 ml wody - odstaw do wystudzenia.
Wyszoruj i sparz jaja przed rozbiciem skorupek.
Ubij żółtka z cukrem do białości. Ubij białka na sztywną pianę ze szczypta soli.
Do żółtek dodaj sok z cytryny, pianę z białek - wymieszaj delikatnie, ale dokładnie.
Na końcu dodaj tężejącą galaretkę. Możesz dodać też startą skórkę cytrynową, jeśli lubisz.
Wyłóż krem do szampanówek lub salaterek, udekoruj bitą śmietaną, paseczkami skórki cytrynowej,
cząsteczkami cytryny. Posyp wiórkami białej czekolady i odrobiną czekolady rozpuszczalnej.
Rozpuść galaretkę w 100 ml wody - odstaw do wystudzenia.
Wyszoruj i sparz jaja przed rozbiciem skorupek.
Ubij żółtka z cukrem do białości. Ubij białka na sztywną pianę ze szczypta soli.
Do żółtek dodaj sok z cytryny, pianę z białek - wymieszaj delikatnie, ale dokładnie.
Na końcu dodaj tężejącą galaretkę. Możesz dodać też startą skórkę cytrynową, jeśli lubisz.
Wyłóż krem do szampanówek lub salaterek, udekoruj bitą śmietaną, paseczkami skórki cytrynowej,
cząsteczkami cytryny. Posyp wiórkami białej czekolady i odrobiną czekolady rozpuszczalnej.
msewka
iwi69
zuzi
yola