Sposób przygotowania:
Szparagi w cukinii z grila w sosie light
Sos:
Bazylię i natkę siekamy i wrzucamy do jogurtu, doprawiamy do smaku i mieszamy - odstawiamy w chłodne miejsce.
Warzywa myjemy i osuszamy.
Cukinię kroimy wzdłuż na cienkie paski, oprószamy solą i pieprzem, układamy na grillu lub patelni grillowej i grillujemy z obu stron (około 2-3 minuty z każdej strony).
Ze szparagów odcinamy zdrętwiałe końcówki i przekładamy do większego płaskiego naczynia, polewamy oliwą i oprószamy solą i pieprzem. Następnie układamy partiami na grillu i grillujemy z obu stron (około 2-3 minuty z każdej strony).
2 plastry cukinii układamy równolegle na desce, kładziemy 2 szparagi (skierowane w dwie strony) i zawijamy. Szparagi kroimy nożem mniej więcej w połowie (między cukinią).
Podajemy z sosem jogurtowym
Smacznego :)
Bazylię i natkę siekamy i wrzucamy do jogurtu, doprawiamy do smaku i mieszamy - odstawiamy w chłodne miejsce.
Warzywa myjemy i osuszamy.
Cukinię kroimy wzdłuż na cienkie paski, oprószamy solą i pieprzem, układamy na grillu lub patelni grillowej i grillujemy z obu stron (około 2-3 minuty z każdej strony).
Ze szparagów odcinamy zdrętwiałe końcówki i przekładamy do większego płaskiego naczynia, polewamy oliwą i oprószamy solą i pieprzem. Następnie układamy partiami na grillu i grillujemy z obu stron (około 2-3 minuty z każdej strony).
2 plastry cukinii układamy równolegle na desce, kładziemy 2 szparagi (skierowane w dwie strony) i zawijamy. Szparagi kroimy nożem mniej więcej w połowie (między cukinią).
Podajemy z sosem jogurtowym
Smacznego :)