Sposób przygotowania:
Szparagi na parze
Szaragi opłukujemy osuszamy. Odłamujemy twardą część i przycinamy na wielkość garnka, w którym będziemy je gotować.
Szparagi umieszczamy w garnku. Na nie układamy plasterki masła.
Do dolnej części garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie. Gdy zacznie wrzeć dodajemy do niej trochę soli oraz łyżeczkę cukru i stawiamy część ze szparagami.
Gotujemy do miękkości.
Ugotowane szparagi przekładamy na talerz, polewamy niewielką ilością masła i przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Szparagi umieszczamy w garnku. Na nie układamy plasterki masła.
Do dolnej części garnka wlewamy wodę i stawiamy na gazie. Gdy zacznie wrzeć dodajemy do niej trochę soli oraz łyżeczkę cukru i stawiamy część ze szparagami.
Gotujemy do miękkości.
Ugotowane szparagi przekładamy na talerz, polewamy niewielką ilością masła i przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
redakcja
cherry
Weronka
misia5
Dokładnie :) Prosty, szybki sposób na szparagi :)
misia5
Dziękuję :) U nas jest już ich pełno. Gdzie się człowiek nie obróci szparagi :)
misia5
O tak :)