Sposób przygotowania:
Grillowane chlebowe szaszłyki Eliprzygotowanie sera i szynki
Przygotować ser i pokroić szynkę w plastry.
przygotowanie szpinaku
Szpinak opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem.
przygotowanie papryki
Z papryki usunąć nasiona, umyć ją, osuszyć i pokroić w dużą kostkę ( 2 na 2 cm ).
przygotowanie chleba
Z kromek chleba tostowego i wieloziarnistego odciąć skórki.
przygotowanie szaszłyków
Posmarować masłem kromki chleba bez skórek.
przygotowanie szaszłyków cd
Na kromkach chleba rozłożyć plastry sera.
przygotowanie szaszłyków cd
Na serze rozłożyć plastry szynki.
przygotowanie szaszłyków cd
Na szynce rozłożyć listki szpinaku baby.
przygotowanie szaszłyków cd
Szpinak przykryć posmarowanymi kromkami chleba.
przygotowanie szaszłyków cd
Przygotowane kromki pokroić na ćwiartki i nadziewać na dwa patyczki do szaszłyków na przemian z papryką..
przygotowanie szaszłyków cd
Jajko wybić do miseczki i roztrzepać.
przygotowanie szaszłyków cd
Szaszłyki posmarować roztrzepanym jajkiem i opiec ze wszystkich stron. na rozgrzanej patelni grillowej lub na tacce na grillu.
przygotowanie paluszków
Plastry szynki lub boczku pokroić w podłużne paski 1 centymetrowej szerokości i owinąć odkrojone skórki. Paluszki opiec na patelni grillowej. Smacznego!
gusia1000