mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Szparagi po polsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne szparagi jako przyjemna przekąska lub lekka kolacja.

Szparagi po polsku

Składniki:

Szparagi po polsku

 

Sposób przygotowania:

Szparagi po polsku
Cytrynę umyć, przekroić na pół, wycisnąć sok. Szparagi umyć, obrać. Zagotować 1L wody, posolić, osłodzić, wlać sok z cytryny. Do wrzącej wody włożyć szparagi. Ugotować do miękkości. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i posiekać. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, posiekać. Masło stopić. Szparagi odcedzić, ułożyć na półmisku, czubkami w jedną stronę. Polać stopionym masłem, posypać jajkami i natką. Podawać na ciepło.