Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Paprykowa gulasz z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczny i równie łatwy w przygotowaniu gulasz z mięsem indyka. Świetny pomysł na smaczny obiad.

Paprykowa gulasz z indyka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Paprykowa gulasz z indyka

 

  • Mięso gulaszowe z indyka krojone w kostkę ok. 400g
  • 1 Cebula pokrojona w kostkę
  • 1 duża czerwona papryka pokrojona w kostkę
  • Pieprz
  • Sól
  • Ostra papryka
  • Śmietana 2-3 łyżki
  • Koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
  • 300-350 ml buliony warzywnego

Sposób przygotowania:

Paprykowa gulasz z indyka
Mięso podsmażamy kilka minut w garnku, następnie dodajemy cebulę, paprykę i nadal smażymy mieszając od czasu do czasu.

Całość zalewamy bulionem, dusimy pod przykryciem na małym ogniu okolo 30 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Odlewamy trochę wywaru do innego naczynia, studzimy, dodajemy koncentrat, śmietanę i mąkę, energicznie mieszamy. Wlewamy z powrotem do garnka, doprowadzamy do wrzenia.

Podajemy np. z makaronem.
Paprykowa gulasz z indyka
Dobrze aby papryka była dosyć drobno pokrojona.
Paprykowa gulasz z indyka
Najpierw podsmażamy mięso w dość wysokim garnku.
Paprykowa gulasz z indyka
Dodajemy cebulę, paprykę i nadal smażymy mieszając od czasu do czasu.