Sposób przygotowania:
Paprykowa gulasz z indyka
Mięso podsmażamy kilka minut w garnku, następnie dodajemy cebulę, paprykę i nadal smażymy mieszając od czasu do czasu.
Całość zalewamy bulionem, dusimy pod przykryciem na małym ogniu okolo 30 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Odlewamy trochę wywaru do innego naczynia, studzimy, dodajemy koncentrat, śmietanę i mąkę, energicznie mieszamy. Wlewamy z powrotem do garnka, doprowadzamy do wrzenia.
Podajemy np. z makaronem.
Całość zalewamy bulionem, dusimy pod przykryciem na małym ogniu okolo 30 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką. Odlewamy trochę wywaru do innego naczynia, studzimy, dodajemy koncentrat, śmietanę i mąkę, energicznie mieszamy. Wlewamy z powrotem do garnka, doprowadzamy do wrzenia.
Podajemy np. z makaronem.