agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Szparagi w cieście biszkoptowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne warzywo czyli szparagi.

Szparagi w cieście biszkoptowym

Składniki:

Szparagi w cieście biszkoptowym

 

Sposób przygotowania:

Szparagi w cieście biszkoptowym
Szparagi umyć, odciąć stwardniałe dolne końce, zdjąć skórkę i włożyć do zimnej wody. Kolejno zawiązać w pęczek i gotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Odsączyć na durszlaku. Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubijamy pianę, dodajemy żółtka i przesianą mąkę, a następnie doprawiamy do smaku. Na widelec nadziewać szparagi i moczyć w cieście, a później układać na wysmarowanej tłuszczem blasze. Upiec na złoty kolor.