Sposób przygotowania:
Szparagi w galarecie
Ostrym nożem zdjąć skórkę ze szparagów od główki w dół. Ściąć twardą część, umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Związać nitka w małe pęczki. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 20 minut. Osączyć, ostudzić i pokroić w plasterki.
Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w plasterki.
Mięso z kury pokroić w kostkę.
Żelatynę rozpuścić w zimnym rosole, po czym zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
Szparagi, jaja, mięso i kilka listków pietruszki włożyć do małych miseczek. Zalać rosołem z żelatyną i wstawić do lodówki na kilka godzin. gotową galaretę wyjąć z miseczek, po czym ułożyć na półmisku na liściach sałaty. Majonez wmieszać z kaparami i drobno pokrojonymi korniszonami. Podać osobno w sosjerce.
Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w plasterki.
Mięso z kury pokroić w kostkę.
Żelatynę rozpuścić w zimnym rosole, po czym zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
Szparagi, jaja, mięso i kilka listków pietruszki włożyć do małych miseczek. Zalać rosołem z żelatyną i wstawić do lodówki na kilka godzin. gotową galaretę wyjąć z miseczek, po czym ułożyć na półmisku na liściach sałaty. Majonez wmieszać z kaparami i drobno pokrojonymi korniszonami. Podać osobno w sosjerce.