misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Szparagi w pomarańczowym sosie holenders

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ułóż szparagi na półmisku, polej sosem. Można ozdobić wędzonym łososiem.....

Szparagi w pomarańczowym sosie holenders

Składniki:

Szparagi w pomarańczowym sosie holenders

 

 

Sposób przygotowania:

Szparagi w pomarańczowym sosie holenders
Rozgrzej masło. Włóż żółtka do miksera razem z pieprzem i ubij, aby lekko zgęstniały. Dodaj gorące, bulgoczące masło, nie wyłączając miksera (powinien pracować na wolnych obrotach). Wrzuć skórkę pomarańczową, dolej sok pomarańczowy i przypraw do smaku. Sos można przygotować dzień przed podaniem. Przytnij stwardniałe końcówki szparagów. Zwiąż szparagi w dwa pęczki i gotuj w garnku wrzącej wody do momentu, aż zmiękną. Można je również ugotować na parze lub w kuchence mikrofalowej.
Ułóż szparagi na półmisku, polej sosem. Można ozdobić wędzonym łososiem.