jakubdob

jakubdob

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Szparagi w szynce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobry pomysł na pyszną przystawkę

Szparagi w szynce

Składniki:

Szparagi w szynce

 

  • szynka konserwowa w podłuznych plastrach
  • puszka lub słoiczek szparagów
  • kostka masła
  • mały słoik chrzanu
  • drobiowa kostka rosołowa lub 1 szklanka wywaru z drobiu
  • 3-4 łyżeczki żelatyny

 

Sposób przygotowania:

Szparagi w szynce
Masło ucieramy z chrzanem. Na plasterek szynki nakładamy masę chrzanowo - maślaną , rozsmarowujemy , kładziemy jednego szparaga, rolujemy. układamy w głębszym półmisku.
Kostkę bulionową rozpuszczamy we wrzącej wodzie ( lub podgrzewamy wywar z drobiu ), mieszamy z odpowiednią ilością żelatyny (wg przepisu na opakowaniu ) , chłodzimy i zalewamy szynkę . Wkładamy do lodówki, by galaretka zastygła .