Sposób przygotowania:
Szparagi z oliwkami i szynką szwarcwaldzką
1) Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końce i gotujemy w małej ilości osolonej wody przez ok. 3-5 minut.
2) Układamy obok siebie po trzy szparagi.
3) Szparagi posypujemy pieprzem ognistym.
4) Każdą oliwkę przekrajamy na pół i układamy na środkowych szparagach (tak jak na zdjęciu).
5) Oliwki zasypujemy serem mozzarellą.
6) Następnie zawijamy w szynkę szwarcwaldzką, tak aby wystawały "główki".
7) Na koniec tak przygotowane szparagi posypujemy przyprawą bazyliowo-pomidorową z czosnkiem niedźwiedzim i wstawiamy do piekarnika na 15 minut.
2) Układamy obok siebie po trzy szparagi.
3) Szparagi posypujemy pieprzem ognistym.
4) Każdą oliwkę przekrajamy na pół i układamy na środkowych szparagach (tak jak na zdjęciu).
5) Oliwki zasypujemy serem mozzarellą.
6) Następnie zawijamy w szynkę szwarcwaldzką, tak aby wystawały "główki".
7) Na koniec tak przygotowane szparagi posypujemy przyprawą bazyliowo-pomidorową z czosnkiem niedźwiedzim i wstawiamy do piekarnika na 15 minut.
SylaUla