Sposób przygotowania:
Szparagi z bułką tartą
Z zielonych szparagów odłamujemy twarde końcówki. W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i cukru. Wrzucamy do wody szparagi i gotujemy kilka minut. Wyciągamy gdy będą jeszcze jędrne. Na patelni roztapiamy masło, a następnie dodajemy na nią bułkę tartą i zrumieniamy ją. Na patelnię wyciągamy ugotowane szparagi i obtaczamy w bułce tartej.
![Szparagi z bułką tartą Szparagi z bułką tartą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szparagi-z-bulka-tarta-275464.jpg)
![Szparagi z bułką tartą Szparagi z bułką tartą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szparagi-z-bulka-tarta-275465.jpg)
![Szparagi z bułką tartą Szparagi z bułką tartą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szparagi-z-bulka-tarta-275466.jpg)
![Szparagi z bułką tartą Szparagi z bułką tartą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szparagi-z-bulka-tarta-275467.jpg)