Sposób przygotowania:
Szparagi z jajkiem i młodymi ziemniakami
Ziemniaki obrać, ugotować do miękkości w osolonej w wodzie. Szparagi oczyścić, obrać i odciąć twarde końcówki, gotować w osolonej wodzie przez ok. 10 min. Szczypiorek posiekać, rzodkiewki pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, wbić jajka, doprawić solą i posypać szczypiorkiem (odłożyć trochę do dekoracji), smażyć do czasu, aż białko się zetnie. Masło roztopić w rondlu. Połową masła polać ziemniaki, resztą masła polać szparagi i posypać bułką tartą. Przed podaniem udekorować szczypiorkiem i rzodkiewką. Smacznego!
![Szparagi z jajkiem i młodymi ziemniakami Szparagi z jajkiem i młodymi ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szparagi-z-jajkiem-i-mlodymi-ziemniakami-204546.jpg)
![Szparagi z jajkiem i młodymi ziemniakami Szparagi z jajkiem i młodymi ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szparagi-z-jajkiem-i-mlodymi-ziemniakami-204547.jpg)
![Szparagi z jajkiem i młodymi ziemniakami Szparagi z jajkiem i młodymi ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szparagi-z-jajkiem-i-mlodymi-ziemniakami-204548.jpg)
![Szparagi z jajkiem i młodymi ziemniakami Szparagi z jajkiem i młodymi ziemniakami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szparagi-z-jajkiem-i-mlodymi-ziemniakami-204549.jpg)