Ewa

Ewa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Szparagi zapiekane pod kruszonką z mimolette

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszne, zdrowe i łatwe w przygotowaniu szparagi pod kruszonką chlebową z dodatkiem sera mimolette i oleju rzepakowego. Idealne na lunch lub jako dodatek do mięs z grilla. Polecam.

Szparagi zapiekane pod kruszonką z mimolette Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szparagi zapiekane pod kruszonką z mimolette

 

 

Sposób przygotowania:

Szparagi zapiekane pod kruszonką z mimolette
Szparagi pozbawiamy zdrewniałych części, układamy w naczyniu żaroodpornym. Skrapiamy olejem, doprawiamy solą. Chleb razem z serem blendujemy do uzyskania kruszonki. Szparagi wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni, termoobieg na ok. 25 minut. Po tym czasie szparagi posypujemy kruszonką, skrapiamy jeszcze delikatnie olejem i zapiekamy ok. 20- 25 minut. Smacznego!
Szparagi zapiekane pod kruszonką z mimolette
Etap 1 szparagi zapiekane pod kruszonką z mimolette - przygotowanie kruszonki
Szparagi zapiekane pod kruszonką z mimolette
Etap 2 szparagi zapiekane pod kruszonką z mimolette - przygotwanie szparagów do pieczenia
Szparagi zapiekane pod kruszonką z mimolette
Etap 3 szparagi zapiekane pod kruszonką z mimolette - po ok. 20 minutach szparagi wyciągamy z piekarnika i posypujemy kruszonką chlebowo-serową