wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Szparagi zapiekane w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Parówkę można zastąpić chudym mięsem.

Szparagi zapiekane w cieście francuskim

Składniki:

Szparagi zapiekane w cieście francuskim

 

  • 6 białych szparagów
  • 275 g ciasta francuskiego
  • żółty ser
  • parówki drobiowe
  • sól

Sposób przygotowania:

Szparagi zapiekane w cieście francuskim
Szparagi oczyścić dokładnie, przekroić na połowę i gotować w osolonej wodzie przez 10 minut. Następnie odsączyć, ostudzić. Ciasto rozłożyć, przekroić na 6 części i na kazdej położyć po 2 kawałki szparagów zawinięte w ser i połowę parówki. Owinąć ciastem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez 20 minut na rumiani. Podawać na ciepło.