Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Szparagowa zupka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

smaczniutka zupka warzywna

Szparagowa zupka

Składniki:

Szparagowa zupka

 

Sposób przygotowania:

Szparagowa zupka
Cebulę i czosnek drobno pokroić. Na patelni na oleju podsmażyć cebulę. Dodać czosnek i dalej lekko podsmażyć. Szparagi dokładnie umyć i odciąć główki. Łodygi pokroić na niewielkie kawałki, ugotować w bulionie razem z podsmażoną cebulą i czosnkiem przez około 10 minut. Po ugotowaniu wszystko zmiksować, doprawić solą i pieprzem. Główki szparagów ugotować w lekko osolonej wodzie. Bagietkę pokroić na kawałki i podsmażyć na maśle. Do zupy dodać grzanki. Na talerzyku obok położyć podsmażoną bagietkę.

Tagi:

chleb szparagi