Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Szpikowany zając/królik z rusztu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

prosty przepis na tylko młode mięso

Szpikowany zając/królik z rusztu

Składniki:

Szpikowany zając/królik z rusztu

 

  • zając/królik
  • 15 dag wędzonej słoniny
  • 5 dag cebuli
  • 10 dag masła
  • sól

Sposób przygotowania:

Szpikowany zając/królik z rusztu
jest to przepis na przyrządzenie tylko młodego mięsa zająca oczyścić odciąć żeberka od combra z obu stron szyję przed łopatką uda comber i część łopatek naszpikować słoniną natrzeć przekrojoną na połową cebuli i solą upiec na rumiano na ruszcie na ognisku lub grillu czy rożnie zwracać na to by mięso piekło się powoli i aby wewnątrz było miękkie. w czasie pieczenia polewać masłem

Tagi:

mięso danie