dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Szpinak na ciepło z szynką i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jednogarnkowe dania a wlaściwie pozywna sałatka na ciepło, która może spokojnie robić za obiad albo lunch

Szpinak na ciepło z szynką i warzywami

Składniki:

Szpinak na ciepło z szynką i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Szpinak na ciepło z szynką i warzywami
Szpinak wypłukać 3 razy i osuszyć w wirówce do sałaty. Na patelni rozpuścić masło z olejem i wrzucić na nie szynkę pokrojoną w kostkę - podsmażyć 2 minuty, dodać przecisnięty przez praskę czosnke, podsmażyć minutę. Dodać liście szpinaku i podsmażać, aż zmiękną i opadną. Dodać śmietankę i makę, wymieszać i podgrzać. Doprawić do smaku sola, pieprzem i chili. Podawać w towarzystwie świeżych, pokrojonych warzyw.