Sposób przygotowania:
szpinak z makaronem wg lola11992
W pierwszej kolejności należy ugotować makaron do miękkości w lekko osolonej wodzie. Do gotującego się makaronu można dodać troszeczkę oleju, żeby makaron nie posklejał się. Szpinak należy podgrzać na niedużym oleju. Cebule białe obrać, polać ziemną wodą, żeby nie szczypały podczas krojenia w oczy, a następnie pokroić w drobną kostkę. Pokrojona cebulę zeszklić na patelni, na rozgrzanym oleju. Szynkę pokroić w kostkę. Na patelni podsmażyć jeszcze przez chwilę szpinak razem z pokrojoną szynką, cebulą oraz ugotowanym i odcedzonym wcześniej makaronem. Do tego dodać po niedługim czasie serek topiony oraz jogurt naturalny wraz ze śmietaną. Wszystko razem chwile podgrzewać i bardzo dokładnie wymieszać. Pod koniec danie doprawić według własnego uznania pieprzem oraz solą.