WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Szpinakowa zupka z jajkiem dla dzieci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gęsta zupka dla dzieci i niemowląt, bezmiesna. Ugotowana na masełku. Zupka z dodatkiem szpinaku, marchewki i z jajkiem.

Szpinakowa zupka z jajkiem dla dzieci Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szpinakowa zupka z jajkiem dla dzieci

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowa zupka z jajkiem dla dzieci

ETAP 1:

Marchewkę, pietruszkę i ziemniaka obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka. Dodać mrożony szpinak, trochę posiekanego koperku i łyżeczkę masła. Wlać tyle wody aby zakryć warzywa. Ustawić na gazie i zagotować. Gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie.

Następnie wbić do zupki jajko i wymieszać. Gotować jeszcze kilka minut. Zupkę podawać po lekkim przestudzeniu. Dla mniejszych dzieci można zupkę zblendować lub rozgnieść widelcem.

Dla starszych dzieci można lekko doprawić.

Szpinakowa zupka z jajkiem dla dzieci
Zupka szpinakowa z jajkiem po przygotowaniu w garnku
Szpinakowa zupka z jajkiem dla dzieci
Jajko wbite bezpośrednio do zupki w garnku
Szpinakowa zupka z jajkiem dla dzieci
Zupka w trakcie gotowania gdy szpinak sie rozmrozil
Szpinakowa zupka z jajkiem dla dzieci
Obrane warzywa, szpinak mrożony, masełko i koperek zalane wodą