Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 343]

Krem ziemniaczano - cebulowy na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dodatek orientalnych przypraw przybliży Was do indyjskich klimatów. Mnie zawsze zupa ta poprawia humor, szczególnie kiedy przygotuje ją mój mąż :)

Krem ziemniaczano - cebulowy na ostro

Składniki:

Krem ziemniaczano - cebulowy na ostro

 

Sposób przygotowania:

Krem ziemniaczano - cebulowy na ostro
Na rozgrzanym oleju podsmażyć obrany i drobno posiekany imbir oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Ziemniaki również pokroić w kostkę, dodać do smażenia. Kolendrę utrzeć w moździerzu. Następnie razem z kurkumą, kminkiem i cynamonem dokładnie wymieszać z 3-4 łyżkami wody. Powstałą pastę dodać do ziemniaków i smażyć jeszcze przez ok. 1 minutę. Wlać bulion. Gotować do momentu aż warzywa zmiękną. Pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość zblendować. Podawać z jogurtem naturalnym.