eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa szpinakowa Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam zupę z mrożonego szpinaku na bulionie z gotowania mięs na pasztety. Żeby była bardziej pożywna zaciągnęłam ją rozbełtanymi jajkami.

Zupa szpinakowa Eli

Składniki:

Zupa szpinakowa Eli

warzywa

  • 8 dużych ziemniaków
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/4 małego selera

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Zupa szpinakowa Eli

przygotowanie warzyw

Zupa szpinakowa Eli
Obrane i umyte ziemniaki pokroić jak na frytki.

Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w słupki jak na frytki.

przygotowanie warzyw cd

Zupa szpinakowa Eli
Obrane i umyte jarzyny zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

Marchewki, pietruszkę i seler obrać, umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

przygotowanie zupy

Zupa szpinakowa Eli
Mrożone brykiety szpinaku wysypać do miski.

Mrożony szpinak wyjąć z zamrażalki i wysypać do miski.

przygotowanie zupy cd

Zupa szpinakowa Eli
Wybite pojedynczo do garnuszka jajka przelewać do miski.

Jajka wybijać pojedynczo do kubka i przelewać do miski.

przygotowanie zupy cd

Do gorącego wywaru włożyć pokrojone ziemniaki, tarte jarzyny i gotować aż będą miękkie.

Do zupy dodać szpinak i zagotować. Zupę doprawić do smaku czosnkiem granulowanym, pieprzem, gałką muszkatołową i maggi.

Jajka roztrzepać i małym strumieniem wlewać do gorącej zupy. Smacznego!


Tagi:

zupa szpinak