Sposób przygotowania:
Szpinakowe muszle
Pokrojoną w kostkę cebulę rumienimy na oleju. Do zrumienionej dokładamy pokrojone pomidory. Smażymy razem około 10 minut. Pomidory powinny zmięknąć, a sok częściowo odparować. Doprawiamy całość do smaku solą, pieprzem i papryką. Gotowy pomidorowy sos wykładamy na dno naczynia żaroodpornego. Muszle gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy około 2 łyżki oleju. Przysmażamy na nim szpinak. Gdy liście zmniejszą swoją objętość i staną się miękkie zdejmujemy szpinak z ognia. Dodajemy do niego pokrojony w kostkę ser feta. Mieszamy całość, aż ser się rozpuści. Pieprzymy do smaku. Gotowym nadzieniem napełniamy muszle (wcześniej ugotowane). Układamy je na sosie pomidorowym. Zapiekamy około 20 minut. Pod koniec pieczenia posypujemy żółtym serem.
LegoJedi