iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Szpinakowe naleśniki z serkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rzodkiewki i szpinak z własnej działki czyli takie pierwsze smaki wiosny na talerzu, sycący i smaczny obiad.

Szpinakowe naleśniki z serkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szpinakowe naleśniki z serkiem

naleśniki:

nadzienie:

  • 40 dag serka twarogowego
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Szpinakowe naleśniki z serkiem

ETAP 1:

Szpinakowe naleśniki z serkiem
Szpinak dokładnie zblendować z mlekiem.

Umyte i odsączone z wody liście szpinaku zmiksować z mlekiem i wodą na koktajl, następnie dodać jajka, olej, przyprawy i mąkę, wymieszać wszystko dokładnie do momentu uzyskania gładkiego ciasta. Gdyby ciasto było za gęste to dolać troszkę wody.

ETAP 2:

Szpinakowe naleśniki z serkiem
Naleśników nie smażymy zbytnio grubych

Na natłuszczonej patelni smażyć kolejno naleśniki. Twarożek wymieszać z pokrojonymi w plasterki rzodkiewkami i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Usmażone naleśniki posmarować twarożkiem i zwinąć w rulonik, następnie pociąć na porcje.