gruchalke

gruchalke

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Szpinakowe penne z kurczakiem 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rurki penne z kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami

Szpinakowe penne z kurczakiem 4

Składniki:

Szpinakowe penne z kurczakiem 4

 

  • dwie piersi z kurczaka,
  • makaron penne- pół opakowania
  • 30 dag pieczarek,
  • szpinak mrożony w brykiecie,
  • serek śmietankowy,
  • czosnek, cebula,
  • papryka chili w przyprawie,
  • pieprz, sól,olej
  • ser żółty

 

Sposób przygotowania:

Szpinakowe penne z kurczakiem 4
Piersi z kurczaka myjemy, kroimy na drobne paseczki, przyprawiamy solą, pieprzem i chili, zostawiamy na pewien czas żeby mięso przeszło przyprawami. Zajmujemy się w tym czasie obieraniem i krojeniem pieczarek, najlepiej żeby były w większych kawałkach, smażymy je i przyprawiamy pieprzem i solą. W rondelku rozmrażamy szpinak, kiedy jest już gotowy dodajemy do niego pokrojony na drobno czosnek ( dwa ząbki) i jedną cebulę, całość zaciągamy serkiem śmietankowym, dosypujemy przypraw. Mięso smażymy na patelni. Następnie wszystkie składniki tj kurczaka, makaron, szpinak i pieczarki mieszamy ze sobą. Dodajemy 20 dag startego żółtego sera i całość podgrzewamy w piekarniku w naczyniu zaroodpornym do rozpuszczenia sera.