Sposób przygotowania:
Pierożki z kaszanką i papryką
Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Cebulę i ogórka również pokroić w drobną kostkę. Bazylię posiekać. Na rozgrzany olej wkładamy paprykę i cebulę. Podsmażamy. Z kaszanki zdejmujemy flak i dodajemy do smażonych warzyw. Przyprawiamy majerankiem, przyprawą do grilla i listkami bazylii. Krótko smażymy. Farsz przekładamy do miseczki i odstawiamy do ostygnięcia. Do Farszu dodajemy ketchup, ogórka i bułkę tartą. Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty 8x8 cm lub kubkiem wycinamy kółka, na nie nakładamy farsz i sklejamy pierożki. Układamy pierożki na blasze wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 200-220*C.
Babciagramolka
Natala1210
Pyza