Sposób przygotowania:
Okrągłe ravioli szpinakowe z wyjątkowym nadzieniem
Szpinak podsmaż na suchej patelni, aż puści i odparuje całą wodę. Po ostudzeniu zmieszaj go z mąką, jajkami i żóltkiem. Odstaw ciasto na 15 minut przykryte ściereczką. Bób ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i obierz. Na patelni usmaż chorizo i na koniec dodaj czosnek. Chorizo zmieszaj z bobem, ricottą i dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zgnieć wszystko dokładnie widelcem tak, aby powstał farsz do ravioli. Nadzienie układaj na płatach makaronowych. Przykryj kolejnym płatem i wycinaj ravioli. Pierożki ravioli ugotuj w osolonej wodzie. Na patelni upraż orzechy włoskie. Dodaj do nich obie śmietanki. Dopraw sos solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Gotowe pierożki ravioli wyjmuj łyżką cedzakową na ręcznik papierowy. Na talerzu układaj ravioli, polej je powstałym sosem orzechowym, posyp świeżo startym serem parmezan i posyp świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Smacznego!:)