Sposób przygotowania:
Szpinakowy farsz z białym serem
Masło sklarować bądź roztopić gotowe masło. Wrzucić umyty i osuszony szpinak, posolić i smażyć przez ok 4 minuty aż wszystkie liście się skurczą. Przełożyć na ręczniki papierowe aby oddały wodę ale ściągać z patelni tak aby jak najwięcej masła na niej jeszcze zostało. Gdy szpinak lekko przestygnie pokroić. Czosnek wrzucić na patelnie (uważać, żeby nie spalić), dodać po chwili posiekany szpinak, po czym wrzucić pokruszony biały ser. Doprawić wszystko dużą ilością pieprzu i smażyć ok 5 minut. Wszystko przerzucić do naczynia i po wystygnięciu zblendować (nie blendować gorącego gdyż stępią nam się noże!). Dodać śmietanę i wymieszać. Przyrządzić naleśniki posmarować farszem i złożyć w koperty. Najlepiej smakuje podany z sosem pomidorowym z dodatkiem bazylii i ostrego chili.