Sposób przygotowania:
Szpinakowy makaron z parmezanem
Zagotować wodę ( ok. 2 litry ) z kostkami bulionowymi . Na wrzątek wrzucić makaron i gotować 8 minut. Odcedzić . Włożyć z powrotem do garnka . Włożyć masło i przykryć .Utrzeć Parmezan . Poczekać aż masłon się roztopi i wymieszać . Dodać połowę Parmezanu i natki , posypać rozkruszoną mini kostką czosnkową ( lub podsmażyć na łyżce oleju czosnek i wrzucić do garnka ) . Wymieszać. Podawać na świeżo . Na talerzu posypywać resztą natki i Parmezanu .Doprawić grubo mielonym pieprzem.
Może być dodatkiem do II Dań lub samodzielnym daniem .
Na pewno nie jest to wersja włoska ale tak mi ten makaron smakuje więc czemu nie mam tak robić ?
Makaron jest firmy jeśli dobrze przetłumaczyłam - Młyn Świętej Agaty d" Oneglia - bardzo mi się ta nazwa spodobała - oczywiście każdy inny makaron szpinakowy też może być .
Jeszcze jedno - czemu masło a nie oliwa z oliwek tak jak we włoskiej kuchni ? Po prostu nie znoszę oliwy z oliwek , z kolei makaron z olejem z pestek winogron nie bardzo mi pasował - za to makaron z masłem uwielbiam .Zapewniam , że w tej polskiej wersji jest pyszny .
Może być dodatkiem do II Dań lub samodzielnym daniem .
Na pewno nie jest to wersja włoska ale tak mi ten makaron smakuje więc czemu nie mam tak robić ?
Makaron jest firmy jeśli dobrze przetłumaczyłam - Młyn Świętej Agaty d" Oneglia - bardzo mi się ta nazwa spodobała - oczywiście każdy inny makaron szpinakowy też może być .
Jeszcze jedno - czemu masło a nie oliwa z oliwek tak jak we włoskiej kuchni ? Po prostu nie znoszę oliwy z oliwek , z kolei makaron z olejem z pestek winogron nie bardzo mi pasował - za to makaron z masłem uwielbiam .Zapewniam , że w tej polskiej wersji jest pyszny .