Sposób przygotowania:
Sztuka mięsa
Mięso smażymy na oleju. Pod koniec smażenia dodajemy cebule pokrojone w ćwiartki i 2-3 marchewki pokrojone w plasterki. Po chwili dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy solą oraz pieprzem . Zalewamy bulionem i dusimy 2 godz. na wolnym ogniu, od czasu do czasu przewracamy.
Gotową wołowinę wyjmujemy, a sos przecedzamy do miseczki. Pozostałe marchewki i groszek gotujemy.
Z masła i maki robimy jasną zasmażkę i wlewamy do niej szklankę wywaru z gotowanych warzyw. Dodajemy mleko. Gotujemy 5min, doprawiamy do smaku i mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Dodajemy ugotowaną marchewkę , groszek i mieszamy. Mięso podajemy z marchewką, sosem i kluseczkami lub ziemniakami.
Gotową wołowinę wyjmujemy, a sos przecedzamy do miseczki. Pozostałe marchewki i groszek gotujemy.
Z masła i maki robimy jasną zasmażkę i wlewamy do niej szklankę wywaru z gotowanych warzyw. Dodajemy mleko. Gotujemy 5min, doprawiamy do smaku i mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Dodajemy ugotowaną marchewkę , groszek i mieszamy. Mięso podajemy z marchewką, sosem i kluseczkami lub ziemniakami.