Sposób przygotowania:
Sztuka mięsa w cebulowej potrawce
Na maśle obsmażyć drobno pokrojoną cebule i szczypiorek posypana 1 łyżeczką cukru. Zasypać mąką i dokładnie wymieszać. Rozprowadzić chłodnym rosołem. Posolić i popieprzyć. Żółtka rozmieszać z octem i odrobiną sosu.Włożyć do sosu mięso i podgrzać. Gorące wyjąć na półmisek i przykryć. Do sosu wlać żółtka ( jak do potrawki ) - zdjąć z gazu - wymieszać - już nie gotować. Doprawić do smaku. Polać mięso. Podawać z buraczkami , ziemniakami z wody , bukietem warzyw * Ja wrzucam do rosołu kawałek tzw. ,, rosołowej " tłustawej z kością , a resztę chudą z której mogę potem cos zrobić ** Sos jest lekko kwaśny - smaczny .Moim zdaniem będzie sie doskonale nadawał do smażonej wędliny , kiełbas z grilla , i innych gotowanych mięs .Zostaje nazwany ,, Cebulową potrawką "
adrianka98
Natala1210