WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Sztuka mięsa z wody

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sztuka mięsa wieprzowego schabu, szynki lub karkówki ugotowana w wywarze z dodatkiem warzyw. Delikatne i dietetyczne danie.

Sztuka mięsa z wody Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sztuka mięsa z wody

 

  • 4 kawałki mięsa wieprzowego po ok. 200-300g każdy
  • kilka marchewek
  • 1 cebula
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz czarny i ziołowy
  • sól
  • kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Sztuka mięsa z wody

ETAP 1:

Mięso wieprzowe umyć i włożyć do garnka. Zalać wodą tak aby było przykryte. Marchewki obrać, umyć i dodać do mięsa. Cebulę obrać i również dodać do garnka. Włożyć przyprawy: 2-3 kulki ziela angielskiego, 1 listek laurowy, kilka ziaren pieprzu czarnego i ok. 0,5 łyżki soli.

Garnek przykryć i ustawić na gazie. Zagotować i wrzucić kostkę rosołową.

Gotować aż mięso będzie miękkie (minimum godzinę). Po ugotowaniu mięso wyjąć na talerz.

Podawać z marchewką z wywaru i ziemniakami lub kluseczkami, albo z pieczywem.

Wywar można wykorzystać do zrobienia jakiejś zupy lub sosu.

Sztuka mięsa z wody
Ugotowane mięso podane z marchewką z którą się gotowało
Sztuka mięsa z wody
Mięso po ugotowaniu w wywarze wyjęte na talerz

Tagi:

danie mięso