Sposób przygotowania:
Szybka babka
Na początku żółtka oddzielić od białek.Następnie w misce utrzeć miękką margarynę z białym cukrem.Stopniowo dodawać żółtka. A następnie pianę z białek. Następnie wlać olej i dobrze wymieszać.Na koniec dodać mąkę z kartoflanką,proszek do pieczenia i ocet.Składniki dokładnie wymieszać.
Formę na babkę wysmarować margaryną i oprószyć tartą bułką.Wlać ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni i piec babkę 60 minut. Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia.Zimną można polukrować,polać czekoladową polewą lub osypać cukrem pudrem.Smacznego.
Formę na babkę wysmarować margaryną i oprószyć tartą bułką.Wlać ciasto.
Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni i piec babkę 60 minut. Po upieczeniu wyjąć i odstawić do wystygnięcia.Zimną można polukrować,polać czekoladową polewą lub osypać cukrem pudrem.Smacznego.