Sposób przygotowania:
Fasolka po bretońsku
Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimną wodą, odstawić najlepiej na całą noc. Gotować fasolę w tej samej wodzie co się moczyła.
Cebulę obrać, boczek , kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, dodać do fasoli, gotować do miękkości fasoli. Następnie dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy.
Na tłuszczu pozostałym po smażeniu, przesmażyć mąkę, dodać zasmażkę do fasoli, zagotować.
Doprawić do smaku, solą i pieprzem.
Cebulę obrać, boczek , kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, dodać do fasoli, gotować do miękkości fasoli. Następnie dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy.
Na tłuszczu pozostałym po smażeniu, przesmażyć mąkę, dodać zasmażkę do fasoli, zagotować.
Doprawić do smaku, solą i pieprzem.
pietroocha