Sposób przygotowania:
Szybka kremówkaETAP 1:
Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na dwie równe połowy. Rozłożyć na papierze do pieczenia na dwóch blaszkach i ponakłuwać gęsto widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 10-15 min w temp. 200 stopni aż się ładnie ze złoci. Wyjąć i wystudzić.
Zimne mleko wlać do miski, wsypać krem karpatkowy i ubijać 3 min. na najwyższych obrotach miksera. Gotowy krem wyłożyć na ciasto.
Zimną śmietanę przelać do miski. Wsypać śmietan-fix i cukier waniliowy i ubić na sztywno mikserem na najwyższych obrotach.
Śmietaną wyłożyć na krem karpatkowy. Na wierzchu ułożyć drugi płat ciasta francuskiego. Lekko docisnąć i wyrównać krem na bokach.
Wstawić ciasto do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.