Sposób przygotowania:
Kremówka domowa
1.Ciasto:z podanych składników zagniatamy ciasto,formujemy kulę i wkładamy na godzinę do lodówki.Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części,wałkujemy i wykładamy nim blaszki o wymiarach 24 cm x 35 cm.Następnie ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy przez około 45 minut,w temperaturze 170 stopni.Pod kremówkę nie dajemy pergaminu. 2.Krem:odlewamy 1 szklankę mleka.Resztę mleka gotujemy z cukrami waniliowymi i połową cukru.Jedno jajko i dwa żółtka ucieramy z resztą cukru na puszystą masę, dodajemy mąkę i szklankę zimnego mleka,dokładnie miksujemy.Następnie masę wlewamy do gorącego mleka przez sitko ciągle mieszając,uważając aby krem się nie przypalił. Chwilę gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. 3.Zimne placki przekładamy letnim kremem i oprószamy cukrem pudrem. 4.Odstawiamy do stężenia kremu. Rady: Ciasto trochę w trakcie pieczenia się skurczy więc warto rozciągnąć go na boki formy do pieczenia.