Sposób przygotowania:
Szybka kremówka cytrynowa
Dwa identyczne w wymiarach blaty ciasta francuskiego pieczemy w piekarniku wg przepisu, aż ładnie i delikatnie się przyrumienią. Odstawiamy do wystygnięcia.
Do garnka wlewamy 2 szklanki mleka, dodajemy cukier i masło, zagotowujemy. W 1 szklance mleka rozpuszczamy budyń cytrynowy, dodajemy mąkę i żółtka. Dokładnie roztrzepujemy i cały czas mieszając, wlewamy do gotującego się mleka.
Zestawiamy z ognia, dodajemy sok z cytryny i mieszamy do zgęstnienia. Masą przekładamy blaty ciasta, a wierzch posypujemy cukrem pudrem.
Do garnka wlewamy 2 szklanki mleka, dodajemy cukier i masło, zagotowujemy. W 1 szklance mleka rozpuszczamy budyń cytrynowy, dodajemy mąkę i żółtka. Dokładnie roztrzepujemy i cały czas mieszając, wlewamy do gotującego się mleka.
Zestawiamy z ognia, dodajemy sok z cytryny i mieszamy do zgęstnienia. Masą przekładamy blaty ciasta, a wierzch posypujemy cukrem pudrem.