Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Szybka napoleonka Ilony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gdy chcemy przygotować ciasto " na szybko" możemy wykorzystać gotowe ciasta francuskie.

Szybka napoleonka Ilony

Składniki:

Szybka napoleonka Ilony

 

  • 2 opakowania ciasto francuskie,
  • 1/2 kostki masło roślinne,
  • 1,5 szklanki mleko,
  • 1 opakowanie budyń śmietankowy,
  • 1/2 szklanki cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Szybka napoleonka Ilony
Ciasto francuskie rozwałkować lub rozwinąć, jeśli kupujemy w rulonie. Rozłożyć je na blaszkach i piec przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Na mleku ugotować budyń i przestudzić go. Miękkie masło zmiksować na puszystą masę z 1/3 szklanki cukru pudru. Następnie dodawać po łyżce zimnego budynku i miksować do uzyskania jednolitej masy. Nasą przełożyć przestudzone ciasta francuskie. Posypać je pozostałym cukrem pudrem. RADA: Przed pieczeniem dobrze jest nakłuć ciasto francuskie w kilku miejscach widelcem, aby nie rosło.

Tagi:

ciasto