paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Szybka pomidorowa ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ulubiona zupka mojego synka

Szybka pomidorowa ze śmietaną

Składniki:

Szybka pomidorowa ze śmietaną

 

  • 20 dag ryżu
  • 1 kostka rosołowa smak żeberek
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • przyprawa typu vegeta
  • maggi
  • sól

Sposób przygotowania:

Szybka pomidorowa ze śmietaną
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie tak jak zawsze. Kostkę rosołową dodajemy do 2,5 litra wody i gotujemy. Gdy woda zawrze dodajemy do niej koncentrat, mieszamy i gotujemy nadal. Po chwili do zupy dodajemy ugotowany odcedzony ryż. Doprawiamy zupę maggi i vegetą. Śmietanę delikatnie silimy i zaprawiamy nią zupę, mieszamy.