Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Szybka potrawka ze schabem

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Potrawka ze schabem dla zapracowanych

Szybka potrawka ze schabem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szybka potrawka ze schabem

 

Sposób przygotowania:

Szybka potrawka ze schabem

Wszystkie warzywa i mięso dokładnie myjemy. Schab kroimy w cienkie paski, przesmażamy na rozgrzanym oleju, lekko solimy, podlewamy odrobiną wody i dusimy 10 minut. W tym czasie gotujemy ryż do miękkości. Dodajemy obrane i pokrojone w talarki pieczarki, pozbawioną gniazd nasiennych i pokrojoną w cienkie talarki paprykę i marchewkę pokrojoną w cienkie paski, doprawiamy przyprawą do dań kuchni azjatyckiej i dusimy kolejne 10 minut. Białą część pora kroimy w cienki talarki, dorzucamy do pozostałych składników, podlewamy odrobiną wody i dusimy razem jeszcze 3-4 minuty. Ryż odcedzamy, wykładamy na talerze i polewamy przygotowaną potrawką.


Zobacz jak przygotować Potrawkę z kuskusu i kurczaka >>>

Szybka potrawka ze schabem
Schab kroimy w cienkie paski, przesmażamy na rozgrzanym oleju, lekko solimy.
Szybka potrawka ze schabem
Dodajemy obrane i pokrojone w talarki pieczarki, pozbawioną gniazd nasiennych i pokrojoną w cienkie talarki paprykę i marchewkę pokrojoną w cienkie paski, doprawiamy przyprawą do dań kuchni azjatyckiej.
Szybka potrawka ze schabem
Białą część pora kroimy w cienki talarki, dorzucamy do pozostałych składników, podlewamy odrobiną wody i dusimy razem jeszcze 3-4 minuty.