Sposób przygotowania:
Szybka potrawka ze schabemWszystkie warzywa i mięso dokładnie myjemy. Schab kroimy w cienkie paski, przesmażamy na rozgrzanym oleju, lekko solimy, podlewamy odrobiną wody i dusimy 10 minut. W tym czasie gotujemy ryż do miękkości. Dodajemy obrane i pokrojone w talarki pieczarki, pozbawioną gniazd nasiennych i pokrojoną w cienkie talarki paprykę i marchewkę pokrojoną w cienkie paski, doprawiamy przyprawą do dań kuchni azjatyckiej i dusimy kolejne 10 minut. Białą część pora kroimy w cienki talarki, dorzucamy do pozostałych składników, podlewamy odrobiną wody i dusimy razem jeszcze 3-4 minuty. Ryż odcedzamy, wykładamy na talerze i polewamy przygotowaną potrawką.
Zobacz jak przygotować Potrawkę z kuskusu i kurczaka >>>
przejs
Bernadetta
Jasne, Przejs, używałam przyprawy Kotanyi. A na porcyjkę zapraszam :)
Sarenka