Sposób przygotowania:
Szybka rolada
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę ze szczypta soli. Gdy piana będzie już sztywna należy dodawać do niej po jednym żółtku i po łyżce cukru. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Masę na ciasto biszkoptowe rozsmarować na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piec 15- 20 minut w temp. 180 stopni. Ciasto po upieczeniu przełożyć na ściereczkę, zawijać wraz ze ściereczką na kształt rolady. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na puszystą masę. Następnie dodawać po łyżce mascarpone. Na koniec dodać rozpuszczoną w odrobinie wody żelatynę. Masę rozsmarować na biszkopcie, posypać jagodami i zawinąć na kształt rolady. Ciasto włożyć do lodówki, żeby masa się ścięła.