Sposób przygotowania:
Szybka sałatka z awokado i szpinaku
1. Szpinak wypłukałam i osuszyłam w suszarce do salaty.
2. Awokado przekroiłam na pół, wydłubałam pestkę i wyciągnęłam miąższ ze skórki. Pokroiłam w plasterki.
3. Pomidora również pokroiłam w półplasterki, a suszone pomidorki w kostkę. Natkę pietruszki posiekałam.
4. Na talerzu ułożyłam szpinak, na tym awokado, następnie pomidory. Całość posypałam suszonymi pomidorami i natką pietruszki.
5. W kubku wymieszałam oliwę z oliwek z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i ziołami włoskimi. Sałatkę polałam dressingiem.
2. Awokado przekroiłam na pół, wydłubałam pestkę i wyciągnęłam miąższ ze skórki. Pokroiłam w plasterki.
3. Pomidora również pokroiłam w półplasterki, a suszone pomidorki w kostkę. Natkę pietruszki posiekałam.
4. Na talerzu ułożyłam szpinak, na tym awokado, następnie pomidory. Całość posypałam suszonymi pomidorami i natką pietruszki.
5. W kubku wymieszałam oliwę z oliwek z sokiem z cytryny, solą, pieprzem i ziołami włoskimi. Sałatkę polałam dressingiem.