Sposób przygotowania:
Szybka szarlotka
Wszystkie suche składniki, oprócz cynamonu, wymieszać razem. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przygotować tortownicę: wyłożyć papierem i posmarować boki margaryną.
Suche składniki podzielić na 3 części i jedną część wsypać do przygotowanej tortownicy, wyłożyć połowę startych jabłek i posypać połową cynamonu.
Następnie wsypać drugą część suchych składników, później wyłożyć resztę jabłek i posypać reszta cynamonu., a na to wsypać trzecią część suchych składników.
Na wierzch zetrzeć masło na tarce o dużych oczkach. Piec w temp. 180 st przez 1 h.
Suche składniki podzielić na 3 części i jedną część wsypać do przygotowanej tortownicy, wyłożyć połowę startych jabłek i posypać połową cynamonu.
Następnie wsypać drugą część suchych składników, później wyłożyć resztę jabłek i posypać reszta cynamonu., a na to wsypać trzecią część suchych składników.
Na wierzch zetrzeć masło na tarce o dużych oczkach. Piec w temp. 180 st przez 1 h.