Sposób przygotowania:
Szybka szarlotka
Z wymienionych składniki (oprócz jabłek i wiórków)zrobić kruszonkę.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Blachę (tortownica
24-26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć 3/4 ciasta,
następnie rozłożyć jabłka, posypać cynamonem i resztę ciasta.
Posypać wiórkami kokosowymi.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec przez 50 minut.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Blachę (tortownica
24-26 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć 3/4 ciasta,
następnie rozłożyć jabłka, posypać cynamonem i resztę ciasta.
Posypać wiórkami kokosowymi.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec przez 50 minut.
iwa